VS20e

SOPMASKINER

100% elektrisk!

CityCat VS20e är Buchers nya kompakta sopmaskin inom 2 m³ klassen med en drifttid upp till 7 timmar. Sopmaskinen erbjuder en oöverträffad kombination av midjestyrning, en fullelektrisk framdrivning, tre borstar, maximal sugförmåga och energibesparande fläkt för enastående effektivitet.  Med sin ringa förbrukning, noll avgasutsläpp och låga ljudnivåer är det en maskin som passar utmärkt i centrala delar i stadsmiljö.

Förarhytt

Bucher VS20e är resultatet av många års erfarenhet av design, utveckling och produktion av kompakta sopmaskiner för professionellt bruk. Utvecklingen av sopmaskinen har skett i nära samarbete med användarna för att möta deras behov i det dagliga arbetet. Detta gäller bland annat mycket sikt runtom, säker användning och enkel hantering och sofistikerad design. Trots lika yttermåtten som den gamla modellen har ”rymden” inne ökat dramatisk, både i hytt och sopbehållare. Det som skiljer mot CC2020 är bland annat, helelektrisk drift, hög lastvikt, stor sopbehållare, låg ljudnivå i hytt, ny fjädring fram och bak, stora hjul.

Hytt

Bekvämt upphängd ljudisolerad aluminiumhytt. Vindruta gjord av värmereflekterande lågreflektions säkerhetsglas. Två skjutbara fönster i varje dörr. Variabel kupefläkt, solskydd och vindrutetorkare. Individuellt justerbar fjädrad förarsäte med nackstöd och 3-punkts säkerhetsbälte. Vinkel och höjdjusterbar rattstång.

Kontrollenhet

Smart-Con driftkonceptet innehåller ett multifunktionellt armstöd med smart startfunktion som gör det möjligt att använda alla arbetsfunktioner med en hand. All relevant information lätt tillgänglig tack vare den digitala 4,3 tumsskärmen. C-Sense display 10,1 tums pekskärm (extra utrustning) med intuitiv design för utökande funktioner, central översikt över alla inställningar och visuellt diagnostiskt system. Den fordonsuppsättning som visas kan väljas individuellt av varje förare.

Specifikationer:

Batterityp:
Li-ion

Batterikapacitet:
45 kWh

Spänning:
335 V

On-bordladdare:
22 kW

Laddkabel:
Typ-2

Laddningstid:
2 – 2,5 timmar

Ljudnivå:
92 dB

Styrning:
Ledad styrning med lastavkännande styrhydraulik

Drivning:
Elektrisk drift med steglös hastighetsreglering.

Hastighetsregister:
Två hastighetsregister, en för arbete 0-15 km/h och en för transport 0-40 km/h. CityCat går under de regler som gäller för motorredskap klass II. Max hastighet är 30 km/h för den typen av fordon.

Spänning:
12 Volt

Spänning fläkt:
8.5 Volt

Bromsar:
Hydraulisk 2-krets bromssystem, servobromsar

Skivor:
Skivbromsar på alla hjulen

Parkeringsbroms:
Manuell

Däck storlek:
 215/75 R16 C M+S

Sugfläkt:
Sugförmågan är imponerande, 10 000 m³/tim. Justerbart varvtal på fläkt upp till 2.300 varv/min. Mycket enkelt att rengöra sugfläkten och sugslangen.

Stigningsförmåga:
30%

Borststorlek:
2st  800 mm

Variabel hastighet:
0-120 rpm

Sopbehållarstorlek:
2,0 m3

Material:
Hela behållaren är i rostfritt stål

Tipp höjd:
1555 mm

Färskvattentank:
275 liter

Återvinningsvatten:
150 liter

Vattenvolym:
425 liter

Tippningsfunktion:
Behållaren kan manövreras antingen i hytt eller utanför behållaren. Locket på behållaren kan även öppnas/stängas utifrån. Ca 90% man kan i princip fylla hela behållaren med material, så som sand, löv och samt vid underhållssopning.

Chassityp:
2-delad stålram med C profilkonstruktion 

Midja:
Midjestyrningen gör att borstarna och sugmunstycket följer vägbanan

Fjädring:
Oberoende fjädring med stötdämpare och skruvfjäder på framaxeln och bladfjädring med stötdämpare på bakaxeln 

Sugmunstycke:
Sugmunstycket av rostfritt material monterat mellan framhjulen. Höjbart för upptagande av större partiklar 650 mm brett.

Mått och vikt:

Längd:
4200 mm

Bredd:
1300 mm

Höjd:
1999 mm

Hjulbas:
1900 mm

Spårvidd:
1090 mm

Sopbredd:
2700 mm 

Tjänstevikt:
2500 kg

Nyttolast:
1000 kg

Totalvikt:
3500 kg