Loading...

CityCat 2010

 

SOPMASKINER

CityCat 2010 Basic är en kompakt sopmaskin med mycket hög kapacitet, fantastisk förarmiljö och manöverbarhet utöver det vanliga och är därför inte enbart marknadsledande i Sverige utan i hela Europa. Bucher CityCat 2010 som har sina rötter i CityCat 2020 har i många år varit en mycket populär sopmaskin i Sverige, mycket tack vare sin fina komfort och mycket stora tillförlitlighet

Trots kompakta yttermått är det gott om plats invändigt för två personer. Med inställbar ratt och justerbar stol med hög rygg är det enkelt att få en förarplats som passar de flesta förare. Hytten har även en lättöverskådlig och ergonomiskt arrangerad manövrerings- och kontrollpanel. För att underlätta vid service är den ljudisolerade aluminiumhytten tippbar. Övrigt: Färgade och värmeisolerade säkerhetsglas i rutor, passagerarstol, variabel uppvärmning, solskydd samt vindrutetorkare med spolning. Utbytbart filter för luftintag finns i hytten.

Alla instrument är inom praktiskt och bekvämt räckhåll för föraren. Hastighet, varvtal, timmätare, km-räknare, timmar i sopning etc. indikeras i LCD displayen som har tre menyer. En för transport, en för arbete, en för felsökning. Back-TV kan integreras i displayen som är mycket lätt att sköta. Tre olika körprogram kan ställas in (sparas). Multifunktionsinstrumentet på armstödet för kontroll av front- och sidoborstar samt backning. Ljudsignal för nivå och temperatur av hydraulikolja, motorolja, temperatur på motor och nivå av färskvatten.

Sugmunstycket är av av rostfritt material monterat mellan framhjulen (minskar risken att ”fastna” på en hög kant t.ex. trottoar). Höjbart för upptagande av större partiklar. Mycket enkelt att rengöra sugfläkten och sugslang.

Specifikationer:

Dieselmotor:
VM motor R 754 diesel, Euro 6 Std
Finns för beställning med motor se nedan
WM diesel motor D 754 ISE4 Euromot 111B tank 70 liter 4 cyl
VM diesel motor D754 TE3 Euromot 111A tank 70 liter 4 cyl

Storlek:
4 cylindrar, 2970 cm3

Effekt:
84 Hk

Drivning:
Hydrostatisk drift med steglös hastighetsreglering. 0 – 40 km/h i 2 hastighetsregister. Elektronisk lastavkännande styrning

Hastighetsregister:
Två hastighetsregister, en för arbete 0-12 km/h och en för transport 0-30 km/h. CityCat går under de regler som gäller för motorredskap klass II. Max hastighet är 30 km/h för den typ av fordon. Vi är därför tvungna att begränsa max hastigheten som är 40 km/h original till 30 km/h här i Sverige.

Backtagningsförmåga:
30%

Dieseltank:
70 liter

Adblue:
14 liter

Förbrukning:
4,3 l/t i arbetsregistret

Styrning:
Hydralisk midjestyrning, högerstyrd

Vändradie:
Yttermått: 3250 mm, innermått: 2170 mm

Spänning:
12 V

Generator:
105 A

Batteri:
100 Ah

Placering:
Centrala elektronikenheten monterad i hytt och är därför väl skyddad mot damm och smuts

Framaxel:
Drivaxel fram med differential och reduktionsväxel

Bromsar:
Hydralisk 2-krets bromssystem, servobromsar

Skivor:
Skivbromsar på alla hjulen

Parkeringsbroms:
På framaxeln

Däck storlek:
4 st 215/70 R15C

Chassityp:
2 – delad stålram sammansvetsad av 4-kantsprofiler

Midja:
Med torsionsstabilisator

Fjädring:
Upphängning av båda axlarna med bladfjädrar

Borststorlek:
3 st 800 mm

Variabel hastighet:
0-150 rpm

Sopbehållarstorlek:
2 m3

Material:
Hela behållaren är i rostfritt stål

Tipp höjd:
1350 mm

Tippbredd:
1200 mm

Färskvattentank:
300 liter (plast)

Återvinningsvatten:
130 liter (rostfri plåt)

Tippningsfunktion:
Manövreras inifrån hytt. Locket på behållaren kan även öppnas/stängas utifrån

Fyllnadsgrad:
Ca. 90 %, man kan i princip fylla hela behållaren med material, så som sand, löv samt vid underhållssopning

Mått och vikt:

Längd:
4175 mm

Bredd:
1300 mm

Höjd:
1990 mm

Hjulbas:
1935 mm

Spårvidd:
1050 mm

Sopbredd:
1970 mm ( 2 borstar) 

Tjänstevikt:
2950 kg

Nyttolast:
1550 kg

Totalvikt:
4500 kg

2019-02-05T11:34:08+00:00februari 5th, 2019|